Heeeey

Det känns lite smålustigt att det här ska föreställa min och Jeppes blogg, när det bara är jag som skriver. Haha. Han har skrivit ett inlägg hittills. Jeppe för fan! Kom igeeeeen dååååå! ;)

Sitter och dricker en kopp kaffe och ska snart göra något vettigt tänkte jag. Vädret klarnade upp såg jag precis. Soooool! Ska ut och gå en promenad sen tänkte jag. Sen ska jag ge mig på lite skoluppgifter, bl.a. historia och projektarbete. Senare ikväll runt sju tiden ska jag hem till Jeppe. Ska sova hos honom ikväll. Myyyyys. Sen imorgon ska jag leta praktikplats. Det börjar ju närma sig nu och jag har fortfarande inte hittat något. 3 veckor kvar nu så det börjar bli lite halvpanik. Men det ska nog lösa sig...

Jag fyller ju år om 2 veckor också. 19. Den mest meningslösa åldern tycker jag. Knappt värt att firas, haha. Men men, det ska bli kul ändå. En anledning till att träffa lite släkt och äta tårta!

Upptäckte en spindel inne på toan förut. Usch. Blir alltså att gå in till mormor och duscha sen...



20 år

Idag är det exakt 20 år sedan Jeppe föddes! <3 
Tycker alla ska ringa eller skicka sms till honom och gratta :)

Sitter i skolan och är extremt uttråkad. Går halvdag idag, började halv nio och slutar halv tolv. Funderar på att gå ett varv på stan sen och försöka hitta en praktikplats, kanske käka lunch också. Fräcka frökens sallad, så jävla go, så jävla värt!

Annars blir det imorgon, beroende på om Jeppe har tid att käka lunch med mig. Är ju inge kul att göra det själv på stan direkt och dom flesta jobbar och går i skolan och hinner oftast inte komma ifrån. Vi får se helt enkelt. Nu skriver jag bara för att skriva, bara för att fördriva tid. Har ju som sagt extremt tråkigt.

Ikväll kommer Jeppe hem till mig och då ska han få en liten "present" i förskott (den "riktiga" presenten ska han få på fredag, då har jag bokat honom hela kvällen!) Hoppas att han blir glad!





Jahaja

Ledig från skolan idag, som alla torsdagar. Har inga lektioner. Rätt skön dag att vara ledig på, precis innan helgen. Även om jag skulle föredra fredagar då helgen blir lite förlängd. Eller måndagar. Men man ska inte klaga, det är bra såhär också! :)

Tycker att det är lite roligt att jag och Jeppe har den här bloggen tillsammans, men det är bara jag som skriver. Han har hittills skrivit ett inlägg. Men det kommer väl antar jag? Ni som läser får hålla utkik efter Jeppes inlägg, han har en tendens att skriva roliga och tänkvärda inlägg faktiskt så det är värt att vänta på.

Jaha, veckan då?
Veckan har varit helt okej hittills. Den har gått lika fort som alla andra veckor. Jag tycker veckorna bara flyger iväg. Helt plötsligt är det fredag och helgen börjar och helt plötsligt är det helg igen. Vad hände med vardagarna egentligen? Tycker att det kändes som igår vi började första skoldagen efter sommarlovet och nu börjar vintern smyga sig på. Då var det fortfarande sommar. Detta är ju både bra och dåligt. Tråkigt med vinter, kallt och mörkt. Men samtidigt lite mysigt med jul osv. Men eftersom tiden går så fort så innebär ju detta även att det snart är sommar igen och då är det studenten som gäller, finally! :)

Helgen då?
Har väl inga direkta spikade planer inför helgen förutom lördagen då. Då blir det släktkalas hemma hos Jeppe som ska firas inför födelsedagen. Hans släkt kommer och firar honom eftersom han fyller år på måndag. Fredag är ingenting planerat. Eller jo, men inget kul. Begravning imorgon klockan 13,00. Det är väl inget man ser fram emot direkt, men samtidigt ett fint sätt att ta farväl. Imorgon blir det ingen skola eftersom begravningen är under dagen och då är det bättre att stanna hemma och förbereda sig mentalt. Begravningar är ju ingen höjdpunkt direkt.

Måste skriva lite till Jeppe. Han tycker att jag oftare uppmärksammar när han gör något dåligt. Därför tänkte jag nu berätta för er saker som faktiskt gör honom till den underbara människa han faktiskt är...
Han kommer ofta hem till mig spontant, även fast han säger att han inte ska komma. Bara för att överasska. Sånt uppskattas enormt. Han ger mig rosor ibland utan anledning. Han har många gånger bjudit mig på mat, kinarestaurang, andra restauranger, mat på olika fik osv. Han håller igång mycket. Tränar varje dag, går upp flera timmar tidigare på morgonen än vad han behöver och springer en mil innan jobbet. Han vill hela tiden visa och berätta hur mycket han tycker om mig osv. Han är helt enkelt världens bästa. Så nu vet ni. Alla gör vi misstag, men det måste vi för att kunna lära oss av det!



Födelsedag

Den 19 oktober, alltså nästa måndag, fyller min Jeppe 20 år. Då får ni inte glömma att säga grattis!

Problemet är ju då vad han ska få för något. Med min ekonomi kan det ju inte bli något dyrt och fint som jag egentligen hade velat, vad nu det skulle vara. Har verkligen noll fantasi när det gäller presenter till killar överhuvudtaget. Har problem vem det än är till när det gäller det manliga könet. En tjej är ju enkelt. Till en tjej kan man ju köpa vilket smycke som helst, örhängen, nåt smink, vad som. Killar är ju lite mer kräsna och saker till killar är så mycket dyrare och svårare att hitta tycker jag. 

Eftersom Jeppe delar den här bloggen med mig så kan jag ju inte skriva ut förslag här på vad jag skulle kunna köpa eller ordna åt honom när han fyller år. Det hade jag inte kunnat annars heller eftersom han då hade läst bloggen om jag själv bara hade haft den. Men om någon har något förslag så kan ni ju gärna ringa, skicka sms eller liknande. Det behöver ju inte vara något man köper eftersom jag som sagt inte har speciellt mycket pengar. Skulle lika gärna kunna vara något fint man fixar ihop till honom, överasskning av något slag. Jag tänker så det knakar. Alla idéer är hjärtligt välkomna! :) 

Över till något annat. Veckorna bara flyger iväg och man hinner inte ens tänka. Snart är det jul, månader känns som dagar tycker jag. Snart slutar skolan, snart är det student ochsnart är det sommar igen. Sommaren som var nyss (känns det som iaf!) var sista sommarlovet. Nästa sommar finns det inga fler lov. Då är det bara sommar helt enkelt. Känns både konstigt, förvirrande, kul och bra. Allt på samma gång.

Nu är det praktik snart. Ska bli skönt att få slippa sitta i skolan och ruttna hela dagarna och istället få göra något vettigt. Det känns vettigare i alla fall, som att man får ut lite mer utav det. Det är bra att ha gjort det, även om skolan är bra att ha avklarat också. Självklart är det så.

Så, vad händer då? Vad är planerna? 
Det undrar jag och det vet jag att många av er andra undrar också. Jag har en hel del planer på vad jag vill göra efter skolan, en hel del mål och en hel del drömmar. Just nu tar jag det som det kommer. En del kurser jag gärna vill ta, kvällskurser hit och dit, distanskurser. Kanske läsa upp en del ämnen från gymnasiet på något folkuniversitet några dagar i veckan. Kanske även det på distans. Det vet jag inte, det får jag helt enkelt ta då. När det nu blir. Det löser sig alltid, det vet jag. Jag kommer att lyckas. Jag vill verkligen och det är det ända som krävs.

Vi hörs senare! Ha en fortsatt bra dag. Har den inte varit bra hittils så hoppas jag att den blir bra senare. Det blir vad man gör det till!

Kom ihåg det gott folk! ;)



Inspiration

Det får man ju utav allting mer eller mindre, eller hur? Personer man träffar, bilder man ser, saker man läser osv. Det är både intressant och roligt tycker jag.

Tänkte bara säga att Marian Keyes är en person som ger mig inspiration till att skriva. Hon skriver på ett bra och roligt sätt som får en att vilja läsa mer. Hennes böcker är lite halvt beroendeframkallande. Har läst två av hennes böcker nu och ska snart börja på den tredje (har några sidor kvar i den andra). Jag gillar upplägget, hur hon lägger fram boken. Hur hon skriver i förorden innan själva boken börjar. Hon skriver faktiskt på ett väldigt roligt sätt och slänger in en hel del sarkasm här och där.

Hennes böcker är absolut värda att läsa.



Sen ser hon ju faktiskt förbannat trevlig ut också!


Historia

Jag vet att man inte ska klaga och att man ska försöka intressera sig för saker och ting. Historia borde ju vara intressant, man borde ju intressera sig för det. Jag försöker, men jag tycker verkligen inte att det är ett dugg intressant. Idag var nog den tråkigaste lektionen jag varit på hittils. Usch. Jaja, bara att stå ut. Behöver ju poängen.

Ska fortsätta med att springa runt lite och leta praktikplats nu i veckan på olika ställen. Gick till två idag. Dom ena hade redan en praktikant som skulle vara där i ett år och kunde bara ta emot en. Dom andra skulle höra av dig imorgon om det var aktuellt. Förmodligen var det inte det sa hon, men får hoppas på att dom ringer. Det vore kul.

Nu ska jag hoppa in i en dusch, slänga i en hårinpackning som jag tänkte ha i någon halvtimme i hopp om att det ska värka ännu bättre (står på att man ska ha i 2-3 minuter, men vafan!). Sen tänkte jag lägga mig i sängen och läsa ut boken. Kanske börja kolla på film ifall inte klockan blir för mycket.

Skriver kanske senare om jag har lust, eller imorgon.

Hej så länge!


Gratisbio.se

www.gratisbio.se

En skitbra sida där du samlar poäng som du sedan växlar in till presentkort i olika klädaffärer, biobiljetter eller tidningsprenumerationer. Det krävs inte alls mycket ansträngning och är 100 % kostnadsfritt! Det man gör för att samla poäng är bl.a. värva nya medlemmar, besöker hemsidor, deltar i undersökningar osv.

http://www.gratisbio.se/?RecruiterID=211679 <- Bli medlem! Det tar bara någon minut, om ens det.



Mitt första blogginlägg

Igenterligen så förstår jag mig inte alls på varför man skulle vilja lägga ut sin a tankar och funderingar i en blogg, men det är väll för att få ut det man har i huvudet och föreviga det på nått sätt.
Min kära flikvänn AKA Becka som så tapert trotts alla motgångar har skapat den här otroligt fina bloggen. tack rebecka!

Skolan:
Älskling bara du delar up dina bördor och atakerar dom varför sig kommer du klara det, motivation är inget som kommer och går det är något man får söka och i bland klara sig utan, ska man ta över världen så man erövra ett land i taget. ger man sig på hela värden har man bara i princip åtagit sig en uppgift som är omöjlig.

Helgen:
Var ute med rebecka i fredags åt på kina resturang hon såg ut att trivas, det får vi helt klart göra fler gånger stumpan lovar jag.Sen Träffade vi grabbarna på Världens snackade i hopp oss inför sthlm road trippen som skulle påbörgas tidigt dagen efter och nu så här i efterhand en lyckad lördag i sthlm, men kunde klarat mig utan regnet och om rebecka följt med hadde det förgyllt dagen ytterligare, men jag ramlade in iritterad och hungrig hos henne nån gång senare under lördags natten, men hon kramade på mig och gjorde mat till mig så jag blev glad igen nått hon är jävligt bra på, göra mig glad asso inte laga mat ; ).
Söndagen vacknade jag utvilad och spenderade dagen med rebecka framför film och god mat, riktigt skysst jävla söndag!




Inga svärord och välformulerat, Helvete vad bra jag är, ursäkta stavningen och diverse särskrivningar och jag har inte riktigt lärt mig var man ska ha pungt och komma teken, slänger ut dom där jag tycker det ser bra ut, hängde inte med i skolan så bra. lär er av det barn stanna i skolan, skaffa ett job, slå inte tjejer och ha inte oskyddat sex.

Jesper Grenstadius 04-10-09

Rebecka<3



Söndagsmyyyyyys

Tittat på film hela dagen, legat i sängen, legat i soffan, myst, tagit det lugnt, käkat kebab. Det var nog allt.

Väntar på sista avsnittet av "Mannen under trappan". Tycker inte att det är någon höjdar-serie direkt men som vanligt när jag börjar glo på något så kan jag inte sluta. Vill ju veta vad som händer, hur allting slutar. Nyfikenhet på hög nivå. Och för er som har sett det, detta tror jag kommer att hända nu i sista avsnittet:
Pappan kommer att inse att mannen egentligen är han själv. Han är alltså schitzofren (stava?) och har utan vetskap gjort allting som han tror att den här "mannen under trappen" har gjort. Han har ju dom flesta symptomen på psykiskt sjuk, ser konstiga saker som frun inte lägger märke till, beter sig underligt på jobbet osv. Det är vad jag tror. Får väl se om jag har rätt! Det visar sig.

Snart börjar det ;) Hähä, spännande gott folk!


Skola?

Är så förbannat trött på skiten. Jag vet att man inte ska klaga, att man ska ta tag i det för att det lönar sig i längden. Jag vet det. Men av någon anledning känns det hopplöst nu. Hade jag tagit tag i det från början så hade det varit en annan grej. Nu får jag förbanna mig själv för att jag inte gjorde det.

Jag får ångest när jag inte går dit och ångest när går dit. Alltså spelar det ingen roll vilket av det jag väljer att göra. Jag kan inte riktigt sätta fingret på varför det är så. Men så är det. Jag är förbannad som fan på mig själv för att jag sumpat en del betyg jag vet att jag lätt hade klarat. Tittar på betygen från ettan och tvåan. Värdelöst. Blir ännu mer arg när jag vet att jag gick om ett år p.g.a. just detta. Skoltrött. Varit så länge jag kan minnas. Har alltid trott att det ska gå över, att jag kanske efter sommaren ska bli mer motiverad till skolan. Varit motiverad veckan innan skolan börjar. Men allt dör bara när jag öppnar dörren till klassrummet...

Ofta vill jag bara lägga täcket över huvudet och slippa hela skiten. Allting. Samtidigt som jag ändå vill kämpa för saker, ge allt och se allt bra som kommer att komma framför sig.

Det är så jävla svårt att förklara för folk som inte har haft samma känsla. Dvs dom flesta. Dom flesta säger bara "Men det är ju bara att göra, vad fan ska du annars göra för något som är vettigt? Det är ju inte så jävla svårt, vad är problemet egentligen? Sluta vara så lat!" Jag vet inte var problemet är, hade jag vetat det så hade jag väl gjort något åt det. Det handlar inte om att vara lat. Det är på just den punkten det inte går att förklara mer. Det är ingen mening att försöka. Man pratar förbi varandra har jag märkt. På vissa plan pratar människor olika språk (trots att det i grund och botten är exakt samma) och det går inte att översätta.

Jag önskar jag bara kunde vakna upp från det här. Jag önskar allt bara skulle flyta på och vara bra. Men det måste jag ju ta tag i själv. Jag vet att det inte bara kommer att hända om jag inte drar tummarna ur röven och försöker. Ska göra mitt bästa. Allt löser sig i slutändan på ett eller annat sätt, det vet jag.

Känns bara så otroligt meningslöst...



RSS 2.0